26 september 2017

Microsoft Ignite Office 365 Nieuwtjes

BlogMicrosoft Ignite Office 365 Nieuwtjes

Vanuit Orlando Florida bericht onze collega Paul Keijzers korte nieuwtjes die hij tijdens dit grootschalige Microsoft Event heeft opgepikt.

Vandaag was de eerste echte dag van de Microsoft Ignite Conference met in de ochtend de keynote en in de middag sessies over verschillende zaken die bekend zijn gemaakt. Ik had zelf het geluk dat ik bij de eerste 200 mensen in de zaal zat.

Keynote

De keynote begon met een aantal aankondigingen onder andere over Microsoft Teams met de HoloLens en dat deze combinatie maakt dat er heel makkelijk samengewerkt kan worden. Hierbij gaven ze een mooi praktijkvoorbeeld van hoe autofabrikant Ford deze combinatie gebruikt. 

Er werd verder bekend gemaakt dat Bing Enterprise er aan zit te komen voor de search experience of deze er ook in het Nederlands komt is nog niet bekend op dit moment.

SharePoint search

Ook werd er bekend gemaakt dat de SharePoint search nog persoonlijker wordt en volledig uit de Microsoft graph komt. Voorheen had je altijd Delve nodig om deze search te gebruiken. Dit zal dan niet meer nodig zijn. Daarnaast wordt het mogelijk om op basis van geo locatie search te doen.

Office.com

Voortaan gaan we inloggen via Office.com, dus niet meer via moeilijke urls naar portal.office.com of portal.microsoftonline. Dit maakt het veel makkelijker en eenduidiger. De homepage achter office.com is na het inloggen gepersonaliseerd met onder andere de apps die je de laatste 45 dagen gebruikt hebt en met de laatste documenten, mensen en nieuws.

De nieuwe Applauncher is ook aangekondigd. In PowerPoint heb je nu de Morph tool die het mogelijk maakt om 3D bestanden en animaties heel eenvoudig in te voegen.

Skype

Skype gaat Microsoft Teams worden in de Cloud, alleen niet op servers die je zelf in beheer hebt dit blijft gewoon Skype. De integratie zal langzaam verlopen. We kregen direct een telefoon gesprek te zien in Teams. Er wordt gezegd dat de Teams infrastructuur voor bellen beter is dan die van Skype. Ik begrijp zelf alleen nog niet waarom de naam veranderd.

Excel

Vroeger was het altijd een probleem om tegelijk samen te werken in een Excel. Je kreeg dan de melding ‘dit bestand is alleen lezen en wordt bewerkt door iemand anders’. Dit is verleden tijd! Je kunt nu tegelijk samen werken in Excel. Voor de Mac duurt het nog heel even, maar dit komt er ook binnenkort aan.

Linkedin in Office 365

Je gegevens die je publiekelijk deelt in LinkedIn zijn in office 365 te koppelen. Het is geen sync dus de data blijft in LinkedIn en niet in Office 365. Deze experience maakt het mogelijk om je skills beter te matchen.

Er was natuurlijk nog veel meer. Ik ga kijken of ik later een uitgebreide blog kan maken over de nieuwe zaken. Morgen eerst meer over de aankondigingen van die dag.

 

Verder lezen